Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

петък, 23 декември 2016 г.

Как измина Азбукарската 2016 г.

И тази година беше изпълнена с много труд и положителни емоции, но и уникална по своя характер. Ние от „Сдружение Азбукари“ дадохме всичко от себе си, за да зарадваме децата и техните родители. Благодарение на нашите партньори успяхме да реализираме редица социално значими инициативи, така продължихме да разпалваме пламъка на доброто. 

Над 300 деца станаха първите посланици на инициативата „ХорА на Бога мили“, която призовава българите по света да се хванат на празнично хоро по повод националния празник на България – 3 март. За първи път учениците от 1 до 7 клас от столичното 122 ОУ “Николай Лилиев” се хванаха за ръце заедно с учителите си в двора на учебното заведение, за да подкрепят идеята на "Сдружение Азбукари“ и център „ДоброДея“, посветена на 3-ти март.

Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все по-засилваща се неграмотност сред младите, „Сдружение Азбукари“ стартира нова образователна инициатива по повод 24 май. Каузата „Чиста и свята“ изправи Васил Левски и Христо Ботев очи в очи с младото поколение, за да им бъдат духовни и морални спътници по пътя на познанието, с което не веднъж българските деца са ставали пример за национална гордост. Официалният старт на кампанията „Чиста и свята“ беше поставен на 17-ти май в столичното 122 ОУ "Николай Лилиев". Уникалната художествена интерпретация на впечатляващите творби на скулптора Ставри Калинов и аниматора Георги Врабчев бяха предоставени безвъзмездно на 780 български училища в страната. Идеята е да се задоволят потребностите от съвременна визия на свещените образи на Васил Левски и Христо Ботев, които ще заменят остарелите изображения в класните стаи.


"Сдружение Азбукари" изненада приятно децата от III "А" клас на 5-то ОУ "Иван Вазов" в София, по повод Деня на народните будители. По инициатива на Петя Симеонова, член на Азбукари, всяко хлапе получи детски "Атлас на България" и ученически тетрадки. Учениците бяха зарадвани и с два комплекта "Букварино". 
С помощта на помагалата, децата ще могат да получат допълнителни знания по история, география, български език, правоговор и правопис. 


След даряването на кръв
Само дни преди Коледа акция по доброволно кръводаряване под наслов „И най-малкият жест на доброта е ценен“ се проведе в Университетска болница „Софиямед“.