Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

понеделник, 19 декември 2016 г.

Цвета Кирилова: Кой чакате да Ви изчисти къщата?

Кой чакате да Ви изчисти къщата, когато си я разхвърляте и изцапате? Нали сами си я почиствате обикновено. Или чакате домашната прислужница, помощница, както е модерно. На нея Вие й плащате от джоба си да е разтребила всичко до блясък, нали така? Вие като плащате на депутати, министри, чиновници и прочее с парите от Вашите лични данъци, да Ви почистят къщата, наречена България и в същото време виждате, че става все по-мръсно, мърляво и неуредено - какъв извод си правите?!
Мигновено я уволнявам и излита барабар с парцала! Стъпка 1. Чистиш сам. Стъпка 2. Взимаш някой, който си върши съвестно и отговорно работата, за да си получи заплатата! Тоест да се справя с поставената задача с резултати, близки до перфекционизъм.

Иначе най-лесно е всеки да иска да иде наготово в чужбина, на уреденото и стъкменото, да не си е мръднал пръста по направеното десетилетия преди него и да му е пей сърце положението в живота. Ми направете си го и чисто, и подредено, и уредено, и готово, и в ред, и в закон, и в баланс, и в мяра и тук, бре. Направете си го! 

Почистете си кочината. Вашият дом. Вие живеете в този дом. Той не е на Аврам бакалина! България е Вашият дом! На хората по света не им го е направил Филанкишията. Сами са се преборили - техните деди, родители, после и децата им. Това не са готованковци, които все на баницата мекото гледат изпърво да облажат и консумират. Я се осъзнайте!