Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

неделя, 25 декември 2016 г.

Какво има в тайната книга на богомилите? (ВИДЕО)

Ватикана е притегателен център за любителите на тайните общества. Скрито познание, укриване на исторически факти. Зад стените на малката република се крият едни от най-строго пазените тайни на човешката цивилизация. Някои от тях са пред очите ни, но ние нямаме способността да ги видим през отворената врата. Понякога сетивата са ни претъпени от команди, закодирани на ДНК ниво в човешката същност. 

Съществувал ли е наистина Христос? Кой е свети Петър? Била ли е Мария Магдалена съпруга на месията? Малка част от напиращите в съзнанието въпроси. Има и една специална част от хилядолетния буренясал път, по който вървим. Каква е съдбата на най-напредничавото христово познание, пренесено през годините от предците родени по нашите земи, и каква е причината катарите да станат жертва на амбицията на католическата църква за доминация.

Дамян Попхристов иска да съобщи един интересен факт пред журналиста Стойчо Керев.

Попхристов: Искам да Ви кажа, че Католическата църква поднесе едно официално извинение за терора над катарите, което е едно дългоочаквано от всички французи извинение, пък и не само от тях. Издевателствата срещу катарите, първият кръстоносен поход срещу тях е фактически първия холокост в Европа.

Стойчо Керев: Аз се порових в официалния сайт на Ватикана и не открих нищо подобно?
Попхристов: Още не е качено, но официално беше поднесено извинението. Това беше един огромен празник, даже в момента се вълнувам. На другия ден телефона ми прегря от щастливи обаждания. За нас това означава много, първа стъпка към истината, да стане ясно, за какво се борят, дали са лоши еретици, за каквито ни ги представяха. Това ще повлияе изключително и върху нашата история, защото ще осветли важни моменти от историята на богомилското движение.

Стойчо Керев: Ако Ви попитам, какво пък толкова, някакъв си епископ бил направил извинение, къде e връзката с българите, защо се вглеждаме в това?
Попхристов: Първо наяве излиза една истина, а тя ще изсветли неща от българската история. За пореден път това ще стане от вън, защото французите подготвят да издадат документи, които имах щастие да видя преди две години. Досега се въздържах да говоря за това, но сега това ще излезе на бял свят. Ще излязат изключително интересни неща за личността на папа Никита. Това е човекът, който носи тайната книга на богомилите през 1167 г. на събора на катарите. За папа Никита официално се знаеше, че е дошъл от Византия, тогава България е била под византийско робство. Сега обаче ще стане ясно, че папа Никита е чист българин от Преслав, какво носи той? Той носи тайната книга и познание. Ще стане ясня истината, че богомилското движение в България съвсем не е спорадично и неорганизирано, напротив ще стане ясно нещо съвсем друго.
Папа Никита е пренасял нещо, което вече съществува в България. Става въпрос за стройна организация, където контакти се поддържат между отделните богомилски общинари, които се ръководят от просветени наречени Дедец. Досега следвайки изследванията на изключително уважавания от мен акад. Йордан Иванов се говореше, че е имало един такъв, Петър в Средец. Това се оказва, че не е така. Умишлено не е имало уеднаквяване на титли, защото е имало изключително тежки преследвания на богомилите.

ОЩЕ ИСТИНИ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ НАУЧЕТЕ ТУК

Преследвания на богомили в България не е имало само по времето на цар Петър. По простата причина, че цар. Петър с по-малкия си брат Боян и по-големия си брат Иван Рилски, те тримата правят духовен триумвират. Цар Петър, като цар на България  отговаря за официалната власт, Боян започва богомилското учение, което е завръщане към изконното християнство. Иван Рилски се обръща към духовното усъвършенства, като отшелник създава манастир. Тримата оформят този триумвират, който функционира прекрасно. По-късно обаче с падането на България под византийска власт нещата се променят.

Има жестоки преследвания, няма изгаряния на клада, с изключение на Василий Врач. Имам византийски метод на действие, който е подмолен, става въпрос за душене с въженце. Тези неща ще станат ясни. Аз си позволявам да ги оглася, защото се запознах с тези документи във Франция. Достоверността им е много голяма, няма и защо да се фалшифицират. 

Стойчо Керев: Кой е първоизточника?
Папа Никита. Става ясно, защо така подмолно се действа, когато през 1054 г., когато двете църкви се разделят - източната и западната. Между тях започва сериозно съперничество, което датира и от по-рано. Тази битка изток - запад се разраства. Започва една битка, кой е по-голям защитник на християнството. Това, което прави византийската църква се различава от католическата. Византийската църква не иска да дава гласност, че има проблем, богомилското движение се е разраствало. 

Не са се оставяли писмени следи от преследванията на богомилите? Има ли писмени доказателства за удушаванията с въженца?
- Има писмени доказателства за това. Има за това, което е говорил папа Никита, но няма някой да е записвал, колко точно хора са били умъртвени по този начин. 
Стойчо Керев: Как толкова добре развита държава като България в миналото не е запазила един писмен документ за това, което се е случвало по нашите земи? Това писмено богатство не е ли е било умишлено унищожавано?
- Вие го казахте, точно така е станало. Не може да създадеш "Златен век" без писмени източници, но има такива и те ще излязат наяве. 

Албигойският кръстоносен поход
Това, което прави католическата църква с албигойския кръстоносен поход. Те са искали публично и масово да се борят със средства, които ще създават и страх. Инквизицията е била създадена първоначално със съдебен процес. Водени са и протоколи, тайната книга на богомилите е била представена, като доказателство. 

Има издаден пет тома от разкази на инквизицията. Има официално произнесена присъда, тя влиза по драстичен начин, за да има страх. Византийската школа потайно се разправя с враговете си, тоест с богомилите. Процесът срещу Василий Врач е по-особен, защото той е имал за свой симпатизант Алексий I Комнин, който е император на Византия. Той е бил в много близки отношения с Василий Врач, който не е бил затворник. Врач е имал теологични спорове с Алексий I Комнин. Той обаче е бил принуден от патриарха, ако иска да остане император е било необходимо да се справи с богомилите, за да докаже, че Византия се бори на страната на християнството.

Алексий I Комнин
Тогава Алексий Комнин изпада в тежка ситуация - дали да жертва императорската си корона или да се разправи с богомилите. Неговата майка също е била богомилка, даже ги е подкрепяла финансово, казано с днешни думи - била им е спонсор.

ИСТОРИЯТА НАУЧЕТЕ С БУКВАРИНО

Изборът пада върху Василий Врач, обвиняват го. Прави се огромна клада, Василий Врач е качен на нея, но не умира. Изчезва на кладата, вижда се само бял дим, от там идва и израза да изчезнеш яко дим. Тоест той се е трансформирал, става въпрос на енергийна трансформация. Това го виждат 10 000 души, от тогава не се правят клади срещу богомили. Кладите обаче се възприемат от католическата църква, защото тя иска да всява страх.