Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

понеделник, 30 януари 2017 г.

Ученици от 18 СУ „Уилям Гладстон“ и “Сдружение Азбукари” с благотворителна инициатива

Ученици от 18 СУ „Уилям Гладстон“ и “Сдружение Азбукари” съвместно организираха благотворителна инициатива. По време на годишния традиционен празник на японската култура „Бункасай“, който столичното училище проведе през 2016 г., гостите на събитието имаха възможността да опитат суши, да се насладят на чайна церемония, традиционни бойни изкуства, калиграфия и косплей ревю.
Присъстващите участваха в уъркшоп по пиксел арт, фелтинг, калиграфия и кирие. По време на събитието бяха събрани средства в размер на 1001 лв.

Те бяха дарени на „Сдружение Азбукари”, което от своя страна връчи образователни комплекти (атлас, детска карта на България и тетрадка) на 60 ученици от 1-ви клас при 18 СУ „Уилям Гладстон“. Главни организатори на инициативата, която носи името -  „Мейд кафе“ бяха Беатрис Божилова и Маргарита Йовчева, които получиха специални грамоти от Азбукари.  Двете момичета и екипът им от помощници успяха да доведат да успешен край благородната кауза.
Беатрис Божилова (вдясно) и Маргарита Йовчева
“Щастливи сме, че у Вас са възпитани добродетели и отговорно отношение към социални каузи. Благодарим на всички Вас, че работихте отлично в екип, проявихте инициативност и всеотдайност. Вие давате един положителен пример, както на Вашите съученици, така и на поколенията след Вас”, заяви Цвета Кирилова – председател на “Сдружение Азбукари”.

От своя страна главният координатор на организацията - Яна Трендафилова допълни: Радостни сме, че наши образователни помагалa достигнаха до децата в 18 СУ „Уилям Гладстон“. Те ще им бъдат полезни през цялата учебна година. 

,,Сдружение Азбукари“ благодари за добрината и съпричастността, и се надява и други образователни институции да последват положителния пример.