Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

събота, 21 януари 2017 г.

За жалост инициативността на хората е оперирана!

Причините нищо да не е уредено в държавата ни, но не в страната ни е, че няма будно мобилизирано гражданско общество, че има изобилие от дребни подлизурковци и мазници, които винаги ще бъдат в ролята на изтривалки и най - вече отсъстващи във всеки един смисъл, ресор и направление контролни органи.
С две думи - пълна анархия. Ако първият фактор съществуваше, тук всичко щеше да е под конец. За жалост инициативността на хората е оперирана! СоциализЪмът е уеднаквявал хората, като ги е деформирал от най-важното в живота на един човек - ИНИЦИАТИВНОСТ. Не да чакаш държавата да ти дава, а ти да дадеш на държавата си.

Не да стоиш и да блееш, а да алармираш, да участваш, да действаш, да сигнализираш, да се възмущаваш, да харесваш, да търсиш правата си, да ги отстояваш, да възприемаш каузи, да помагаш на хората около себе си, да си непримирим към неправдата. Не може от общество, което е програмирано да върви само в контура на влаковите релси, а отсреща лети машината с 200 км/ч, да се очаква да се сети, че трябва да отскочи. То се е родило и израснало на траверсите.

Цвета Кирилова