Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

събота, 4 февруари 2017 г.

Лион подкрепя инициативата "Пробуждане с хоро"


Лион подкрепя инициативата "Пробуждане с хоро" и ще извие кръшно хоро на 3 март във френския град. Групата "От Извора Лион" присъства на 2 февруари в балния салон на централно кметство в града. 

"Имаше много националности, всички в народни костюми-украинци, мексиканци, индийци, тайландки, румънци, поляци, та дори и представители на местната каста лионски пенони. Нашата група обедини всички в едно международно хоро - заби тъпан, запяха певиците, а танцьорите ни, облечени в костюми от различните области поведоха хорото на нациите. 
В тази дворцова обстановка да чуеш наши РИТМИ, наши песни, да видиш наши хорà, и всички хора с единидушното мнение че българският фолклор е обединителен, запомнящ се и завладяващ, усещането е невероятно", съобщиха от групата.


В София хорото ще се проведе на националния ни празник 3-ти март в парка "Заимов", в 12 часа, в близост до драматичен театър "София". 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Пробуждане с хоро