Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

понеделник, 6 февруари 2017 г.

Цвета Кирилова: Животът изтича в измамно очакване за цялостното му подобряване

"Когато започнах да обичам себе си, се освободих от всичко, което принася вреда на здравето ми – храна, хора, вещи, ситуации. Всичко, което ме теглеше надолу и ме отблъскваше от самия мен....В началото наричах това „позиция на здравословния егоизъм”. Сега го наричам „любов към самия себе си”. Чарли Чарлин

Изумително прав в размислите си. Трябва да си дадем сметка не само какво ни измъчва в битов, професионален или личен план. Хубаво е да разберем, че мнимият преход за привеждане на родината ни в нормално функционираща демократична държава е бил един жалък необразован опит да бъде възпроизведен Големият взрив в стъкленица. Експеримент на хора от тъмното, които не виреят на светлото и на тези, които не могат да се освободят на добра воля от миналото си. 

Манипулаторите за деформиране на стремителност. За да си без воля, без дух, без свобода. Да имаш живота като на всички, които не се съпротивляват, да не се различаваш. Да си с интелект по шаблон, да нямаш право да отскочиш със смелост от коловоза. Да приемаш с охота някой друг да мисли напълно вместо теб, да взема решения за живота ти и заради теб, друг да носи отговорност за успеха или неуспеха на съществуването ти. Две по десет, а скоро и три. Толкова години българите се погнусяват от работата на неправилните политици и партии. 

И донасят не само вреда на здравето ни от разочарованието, а налагат геноцид на съществуването ни. Теглят ни надолу и с нищо не допринасят за напредък и щастлив живот. Нашият живот. Пречат ни. Група "Велики комбинатори", които познават повече от 400 сравнително честни или напълно нечестни начина за измъкване на пари. Но това не е всичко. Животът изтича в измамно очакване за цялостното му подобряване. За кратко години се разпиляват като мъниста от броеница... Разхвърляно здраве, търкулнало се и замряло в далечината в бездихание. Ето това носят партиите на прехода за българите...В знак на благодарност подаряват нищета, изобилие от изтощение и омерзение. "Когато започнах да обичам себе си, се освободих от всичко, което принася вреда на здравето ми – храна, хора, вещи, ситуации. Всичко, което ме теглеше надолу и ме отблъскваше от самия мен..." 

Не са ни нужни закоравели партийни Остап Бендеровци и кадрови банки от хора без чувства, без емоция, без имена. Пълни с количествена обезличеност. Страхливци, интриганти, черногледи, нединамични, подмолни, с вътрешни обриви от нечистоплътност. Нужни са ни личности, с морал, с безпогрешна ценностна система, честни и трудолюбиви, с добродетели. Най - вече личности, които знаят как да обичат, защото на първо място, ако не обичаш себе си, няма как да обичаш останалите. Такива, които могат да бъдат в услуга на другия и на тях може да се разчита. Които не продават душите си на рогатия. Тези, които не мислят винаги първо за себе си, тези чийто егоизъм не превъзхожда съществуването на останалите. Тези, които могат да видят и чуждото присъствие и да се огледат в очите на хората като в огледало. Нужни са ни СМЕЛИ личности, ЗА ДА НАПРАВЯТ ПРЕОБРАЗЯВАНЕТО на държавата ни истинско!

"Когато започнах да обичам себе си, се освободих от всичко, което принася вреда на здравето ми – храна, хора, вещи, ситуации".

Цвета Кирилова, председател на "Сдружение Азбукари"