Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

понеделник, 13 февруари 2017 г.

Българскотo „Пробуждане с хоро” на Националния празник

„Пробуждане с хоро“ е инициатива на  "Българи за България" и "Сдружение Азбукари",  с която ще се даде старт на гражданската вълна "Българи за България".

„Пробуждане с хоро“  е кауза, с която искаме заедно да разбудим българите в страната и по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото - българското хоро.  Автентичността на народния танц се предават от древността на поколенията българи до днес.  Казват, че хорото е магичен ритуал на обединение и всеки българин го носи в душата си. Той е масов танц, при който всички се залавяме един за друг.  То е кръг, общност, то е и всички нас, които сме в България и тези, които по една или друга причина сa извън нея. 

Нека отбележим Националния празник на България с най-българския танц. Всички заедно, всички българи!  Ние Ви предизвикваме с гражданска вълна на единението да направим хора на мегдана в малките и големи градове, в селата и в държавите, където живеят българи.  

Станете съорганизатори, дайте плам и енергия, за да има хоро на всяко място по света, където има българи. Изпратете ни кратко видеообръщение, и  кажете защо се включвате в инициативата,  като приканите и други да го направят. Така искрата, която гори във всеки от нас ще запали всички българи към каузата. Бъдете активни и заявете готовността си на фейсбук страницата „Българи за България“  https://www.facebook.com/BGIYI618/

Вече има огромен интерес от танцови състави на българските по света.  Клуб „Чемшир“ са едни от първите, които заявиха готовност да бъдат част от нас. „Благодарим Ви за тази прекрасна инициатива! Ние от клуб „Чемшир“ заявяваме, че се включваме с радост и точно на 3 март ще заснемем нашето всеобщо българско хоро в Северна Ирландия! Нека всички българи по света се пробудят за доброто на Родината ни и нека хваната за ръце, като братя и сестри покажем силата на българския пламък в сърцата ни“, пишат те на фейсбук страницата ни. 

В София инициативата ще се проведе на 3-ти март в парк "Заимов", в 12:00 ч., в близост до театър "София“  и ще бъде огласена от музика, която ще накара всеки българин да настръхне и сърцето му няма да остане безразлично. Елате да се хванем на хорото и да преживеем заедно историческия разказ в песента "Аспарух". Тя е създадена специално за "Сдружение Азбукари" от фолклорния изпълнител Веселин Василев.

Още за проекта   „Българи за България“:

„Българи за България“ е гражданска платформа, обединяваща родолюбиви Българи у нас и по света, които работят за достойна и просперираща България. Организацията си поставя за цел издигането на българския национален дух, чрез съживяване и популяризиране на българските традиции и завръщане към изконните български ценности. Ние, „Българи за България“, работим за издигане и поддържане на българското национално самочувствие, като разкриваме и популяризираме истината за значимостта на нашия народ за изграждането и развитието на съвременната цивилизация. По пътя на постигане на просперитет на нацията, водеща е Духовността! Нека всички Българи се пробудим за добруването на България и покажем на света силата на Българския дух!