Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

четвъртък, 23 март 2017 г.

Защо държавата пропуска шанса да изгради държавни ВЕЦ-ве?

Защо държавата пропуска шанса да изгради държавни ВЕЦ-ве на територията на големите язовири, където все още има изключително удачни възможности за това?

През това време на държавните язовири, които се поддържат с държавни пари, тоест с парите от джоба на хората, са изградени частни водноелектрически централи, които печелят огромни средства от държавната собственост. 

Частни интереси продължават да превземат тази територия, като съвсем очевидно става ясно как от съоръжения, поддържани и съхранявани с парите на българския данъкоплатец, се правят грандиозни печалби от производство и продажба на електроенергия, произведена от държавна собственост. Всъщност с държавни пари сме могли да произвеждаме най - евтиния ток, след електричеството от АЕЦ.

И още. Предлагам големите язовири да преминат под шапката на едно ведомство и да бъдат събрани под контрола на едно управление. И това предприятие препоръчвам да се казва - „Водни ресурси".

От своя страна дружеството „Напоителни системи" към Министерство на земеделието трябва да управлява само каналите, които доставят вода за напояване. Държавата да помисли, ако иска да развива съвременно земеделие, да положи в съществуващите канали пластмасови тръби, при които няма капка загуба при транспортирането на вода, а също така няма да представляват интерес за ненаситността на крадците. Тази мярка ще има голям ефект за земеделските стопани, които ползват водата за напояване без загуби по преносната мрежа.

Докато умните се наумуваха, лудите са налудуваха.... ВЕЦ...до...ВЕЦ...до...ВЕЦ...пълни джобове