Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

понеделник, 3 април 2017 г.

Българин ще опита рекордно бързо изкачване на Еверест и Лхотце (ВИДЕО)

В рамките на 24 часа Атанас Скатов иска да стъпи на покрива на света Еверест /8850 м/  и на съседния връх Лхотце /8545 м/, а ако успее да го направи за по-малко от 21 часа, ще подобри световния рекорд.

Сливенският веган заминава на експедицията вдругиден и трябва да се прибере след 2 месеца, в началото на юни. Той ще има цял месец за аклиматизация. До 7100 м трите базови лагера са едни и същи за двата върха, след това трасето се разделя, обясни Скатов предимството да избере комбинацията от Еверест и Лхотце. Преди 3 години Скатов стигна до най-високия връх от север, откъм Тибет, а сега иска да повтори изживяването от южната страна, откъм територията на Непал. 

Другият мотив да се подготви за Еверест-2 е да експериментира максимално физическо натоварване при липсата на всякакви животински мазнини в организма, сподели смелият мъж. Той се похвали, че вече 5 години спазва хранителния режим на веган и е в много добро здраве. Убеден е, че всеки нормален човек може да намали наполовина животинските продукти. 

От няколко месеца си поръчва от Германия специални веган протеини, които му осигуряват пълното количество белтъчини и аминокиселини, еквивалентни на съдържащите се в месото, яйцата, млякото и сиренето, само че произведени изцяло от растителни източници.