Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

сряда, 5 април 2017 г.

Не може ли всеки да си работи честно, без да измамим държавата?

"Защо, когато живеем в чужбина, спазваме техните правила, а когато сме в България - ги нарушаваме? Държавата издавала книжки и тя контролирала, затова става така. Ами не е ли най-нормалното всички ние да вярваме на държавата? Излиза, че всяка система може да бъде разбита, както и да я измислиш, каквито и системи за сигурност да измислиш, с петорна ограда да я оградиш, абе пак ще се намери разбивач.

Защо не питаме крадците - каква е тяхната история, какво ги кара да го правят, в кои случаи не биха го направили. Да Ви кажа ли какво ще отговорят крадците и то съвсем откровено: "Защото ни търпите бе, затова си правим каквото искаме на ваш гръб. Можем да се гаврим с Вас да Ви яздим, да Ви се подиграваме - всичко. Защото вашето търпение е безгранично. При всичките мерки, които взимате, ние пак ще Ви крадем и ще се гаврим.

Къде е изходът? Ами просто трябва дълбоко да осъзнаем, че всички ние сме държавата. Всеки казва: "Системата беше такава, затова я напуснах". ДА, това е най-лесната работа. Какво ще стане, ако намериш други разочаровани и заедно се опитате да промените системата? Важи и за България.

Всеки от нас си мисли, че е задължение на "филанкишията" да ни разтреби, да ни организира и понеже "филанкишията" не си върши работата, тогава ние... Терминал 2. Филанкишията е удобен за всички ни. Той е виновен. Също и арменският поп. Значи или се оплакваш на арменския поп или пиеш една студена вода. Резултатът е един и същ.

Не може ли всеки да си работи честно, без да измамим държавата? Какво толкова? Според мен всичко започва и завършва с държавата. Ако тя, самата, се ангажира с всеки бизнес, да го закриля, ако трябва малко да вдигне данъците за бизнеса, но зорко да следи и наказва - да бъде навсякъде и във всичко. Няма да стане иначе.

Не може ли държавата да е мястото, където да се оплакваме, ако имаме проблеми с бизнеса си, с реализирането на продукцията си, тя да взима мерки, да ни помага - със съвети, с изкупуване на продукцията. Как е в Гърция - което не продадеш на пазара, държавата идва и го взима за армията. Ей това е ангажимент.

Някой у нас да усеща да има държава? Всички сме зависими един от друг - държавата зависи от нас, а ние от нея. Къде е това, което ни пречи на всички да си живеем добре - като Швеция например. Направо побеснявам как живеят добре и ни се хилят, колко сме безпомощни, че не можем да постигнем едно съгласие и да си подредим къщичката веднъж - завинаги. А те, понеже се идентифицират със своята държава, не я мамят, крадат, лъжат. Напротив помагат и всячески и тя им се отблагодарява. Толкова математици,умни глави имаме, не седнаха да съставят план и да кажат - точка по точка...това и това трябва да се направи и излизаме директно. А ние...само тъжни констатации, само скръбни физиономии. Все едно ще кажеш, че живота им свършва утре."

Добромир Йорданов

Ето и моето мнение в предаването "Директно" на Bulgaria On Air -