Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

петък, 12 май 2017 г.

На 20 май в София ще се проведе VІІІ турнир „Тереза Маринова и приятели”

Осмото издание на турнира „Тереза Маринова и приятели”  ще се проведе в събота, 20 май, на стадиона на НСА „Васил Левски” от 10.00 часа, каза на пресконференция в Пресклуб „България” олимпийската шампионка в тройния скок от Сидни. Тя допълни, че очаква в различните дисциплини да участват рекорден брой деца  между 6 и 12 г., като тази година ще има и нови дисциплини.


„Всяка година се опитваме да включим нещо ново, коментира пред репортерите Тереза Маринова, която е главен организатор на турнира. – Миналата година  наградихме  най-добрия отбор. Наградата бе комплект от щафетни палки, различни по тежест медицински топки, координационна стълбичка, конуси. Тази  година комплектът ще бъде различен, за да бъде полезен и ако победителят от 2016 г отново е на първо място. Ще се опитаме да спазваме тази линия, с която имаме амбиция да облекчим работата на треньорите”.

В тазгодишния турнир са включени нови дисциплини както за най-малките, така и за по-големите деца. Освен 60 м гл. бягане и скок от място, по-големите ще могат да се състезават и на 150 м – една междинна дистанция, която ще ги подготви за стартовете на 100 и 200 м.

По традиция в турнира пристигат силни и големи отбори от Костенец, Пловдив, Харманли, Костинброд, както и от някои столични училища.

Записването става по e-mail, но може да стане и на място – преди началото на състезанията.  Маринова бе категорична,  че нито едно дете, което иска да участва, няма да бъде върнато.

„Очаквам да видя на стадиона мои приятели и колеги  бивши състезатели – олимпийски, световни и европейски шампиони , тъй като много от тях са треньори. Надявам се най-после да дойде и Йордан Йовчев – след като моите деца ги заведох да тренират гимнастика, редно е и той да се появи на стадиона. Когато преди 7 години основах този турнир, нямаше никакви състезания за деца от 6 до 12 години. 

Сега вече има няколко турнира и се радвам, че първата цел, която си поставихме, вече е преизпълнена. Втората цел е децата, които участват в това състезание, да ги запалим за леката атлетика и те да станат състезатели. Пример за осъществяването на тази цел са двамата братя Веселин и Мартин Живкови, които  се записаха  за участие в турнира през 2013 г. и вече са сред елитните атлети при юношите у нас”, каза Тереза Маринова.

Двамата братя споделиха пред репортерите, че са спортували тенис и ски, включили са се в „Тереза Маринова и приятели” съвсем случайно и Веселин, за изненада и на баща си, който е бивш състезател по лека атлетика, е спечелил първото място. Сега Веселин е републикански шампион и рекордьор на 60, 100 и 200 м, има успехи и в редица престижни международни турнири. Брат му Мартин обикновено е втори, след Веселин, той и той има победи в отделни състезания. Двамата братя са сред най-верните приятели на турнира и се надяват и други момчета и момичета, участвали в състезанието, да станат елитни атлети.

Официалното откриване на VІІІ турнир „Тереза Маринова и приятели” е на 20 май в 10.00 ч, първата дисциплина започва в 10.20 ч, а последната – щафета 4 по 50 м, е в 13.45 ч.