Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

петък, 26 май 2017 г.

"Сдружение Азбукари" беше част от "Млади фолклорни таланти" (ВИДЕО+СНИМКИ)


"Сдружение Азбукари" беше част от "Млади фолклорни таланти". Гала концертът се проведе в зала №1 на БНР. Главният координатор на "Азбукари" - Яна Трендафилова поздрави участниците в концерта и раздаде награди - "Букварино" и детска карта "Обичай Родината". 

"Млади фолклорни таланти" е единственият конкурс в националния радиоефир за народна музика с участие на млади певци и инструменталисти. БНР, програма "Хоризонт" и предаването "Рано в неделя" го организират вече 12 години. От 2012 година водещи на конкурса са сестрите Ева и Ива Валентинови.


В "Млади фолклорни таланти" могат да участват деца с любителски и професионални записи на възраст от 3 до 18 години. Разделите са три: първа възрастова група (3-8 г.), втора (9-14 г.), а трета възрастова група са деца от 15 до 18 години. 


Всяка година през януари се провежда концерта на "Млади фолклорни таланти" в Първо студио на БНР с лауреатите от конкурса, в който изява получават всички желаещи първенци и подгласници. Наградата за победителите са професионални записи в БНР.