Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

петък, 5 май 2017 г.

„Молитва за България“ запали огъня на любовта


В цялата страна "Молитва за България" почете героичния подвиг на дръзналите да се борят за свободата на родината ни през април 1876 г. В София събитието на 2-ри май се състоя в църквата „Свети Седмочисленици“, а примерът на столичани беше последван и от много други населени места, където със свещ в ръка наглас хората произнесоха „Отче наш“.

Датата не беше избрана случайно, защото това е денят на Св. цар Борис-Михаил - Покръстител. Подвигът на св. цар Борис е равноапостолен заради покръстването на народ ни и учредяването на Българската църква. Инициатори на „Молитва за България“ са „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“. 


"Борците за свобода избраха да бъдат не просто жертви, а да изпълнят с героичен смисъл българската история. Затова им отдадохме необходимото уважение чрез „Молитва за България“. Чрез нея показахме, че милеем и за бъдещето на родината ни. Надяваме се да срещаме все повече съмишленици", заяви Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“.
„През април 1876 г. убедихме света, че на Балканите има един древен, горд, жилав и непреклонен народ, който не чака свободата си наготово. Изминаха 141 години от героичния подвиг на въстаниците, които дадоха дължимото заради нас. Наш дълг е да не забравяме историята си и да се гордеем с нея. Чрез „Молитва за България“ запалихме огъня на любовта към героичното ни минало“, заяви Яна Трендафилова, главен координатор на „Сдружение Азбукари”.

Повече за българската история и националните ни герои може да разберете от патриотичното образователно помагало - „Букварино“. Информация за него и други алтернативни образователни решения на „Азбукари“ може да откриете на адрес www.azbukari.org.