Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

понеделник, 13 ноември 2017 г.

Първата училищна класна стая "Креативни мислители" беше открита във Велико Търново

Първата училищна класна стая "Креативни мислители" беше открита в Основно училище "Димитър Благоев" във Велико Търново, по проект на Сдружение "Азбукари". Кабинетът съчетава модерните технологии и патриотизма.
Чиновете са боядисани в цветовете на националния трибагреник, поставени са картини на знакови личности и събития от българската история, а едната стена е отредена за българската азбука, каза при откриването Цвета Кирилова, председател на сдружението.

Всяко ученическо място е оборудвано с компютри, свързани с интерактивна учебна дъска. " С тази класна стая ще покажем на учителя, че има право да бъде достойният даскал, на когото не се присмиват деца и родители с големи възможности, а е човекът, който дава "а" и "б" на българските ученици", каза тя. 

 Според директора на училището Надя Василева кабинетът съчетава в едно българския дух и история с новите технологии, което ще даде възможност на децата да бъдат новатори, обучени в патриотичен дух. На откриването присъстваха представители на областната и общинската администрация, ректорите на Великотърновския университет и Националния военен университет, председателят на общинския съвет във Велико Търново, преподаватели, представители на културни институции и спомоществователи.

БТА, 16 ноември 2015 г.