Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

понеделник, 26 февруари 2018 г.

10-годишна математичка се бори за стипендия от Фондация "Димитър Бербатов"

10-годишната математичка Анелия Коприщенова се бори за стипендия от Фондация "Димитър Бербатов".

Тя постигна трето място и в друго международно състезание - XXI Московска математическа олимпиада за малки ученици. Състезанието е нестандартно по своя характер, включва неизучавани за България задачи, изискващи голяма съобразителност и логическо мислене.

В него са взели участие повече от 9 000 ученика от Русия, Япония, Сърбия, Естония и България. През есента на 2017 г. получи бронзов медал от състезанието „Ела, реши, победи“. Освен златния медал от турнира „Математика без граници“, Анелия има и два сребърни от пролетния и есенния му кръг.

С трите си медала от ІV МТ „Математика без граници“ Анелия беше класирана за финала му в гр. Несебър, както и на Световното състезание по математика в Хо ши Мин - Виетнам. Във финалното отборно състезание в гр.

Несебър също получи златен медал. Участваха над 1200 ученици от Азербайджан, България, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция, Узбекистан и Хонг Конг. Отново на финали - на НС „Математически звезди 2017“, провеждащ се през месец юни 2017 г. в Пловдив, с участието на най-добрите математици в страната, с резултата си Анелия се включи в рейтинга на топ 20 на математиците четвъртокласници в България.

Цялата 2017 г. беше успешна за Анелия - тя постигна отлични резултати и в други математическите състезания и турнири: IMAS - с резултата си е класирана на втория му кръг; „Европейско кенгуру“, „Черноризец Храбър“ и Великденско математическо състезание.

Още за Анелия можете да видите ТУК