Знаете ли как трябва да изглежда Конституцията на една държава? За мен е нужно да е ясна, отлично подредена и обслужваща единствено и само интересите на нашето общество!

Трибуна

Той е от другата страна на барикадата...


Който не се е събуждал сутрин с мисълта, че днес трябва да намери работа, без да разчита на държавата, да нахрани семейството си, да плати всички сметки в края на месеца, той не може да мисли като нас, той е от другата страна на барикадата. Те, сутрин стават с мисълта, че днес трябва да се надпреварват с колегите си от парламента, как да удвоят и утроят финансовото си състояние, за сметка на изнемогващия български данъкоплатец. Те, нашите политици, се чувстват богопомазани и всеки, които влезе в парламента се изживява в ролята на Фараон. Живеят с мисълта, че ако тях ги няма, няма да я има България. България, никога не е била собственост на някой друг, освен на българския народ. Той си е извоювал правото на съществуване с оръжие и с цената на много жертви. Българинът е надживял много самозванци, ще надживее и тези, които го управляват през последните 25-години. Оцелели сме след 5-вековно турско робство, ще оцелеем и след 25-годишен, роден геноцид.

Venko Mihailov, Фейсбук


Хайде, народе, центрирай се вече!

Стига залита, а наляво, а надясно. "Днес се начетох на коментари, по случай 3- ти март, "нашият" национален празник. Абе братя българи, не знам България ли има национален празник, или Русия? Погледнете коментарите, всяка втора дума, да живеят братята руси. Нямам нищо против руският народ, къде остана гордостта ни, от подвига на нашите опълченци, колко време още трябва да мине, за да осъзнаем, че сме потомци на Велик народ. Основната заслуга за освобождението на България, е наша и семето е посято от Дякон Левски.Поклон, пред подвига хилядите знайни и незнайни войни, дали живота си за свободата на България. Но, до като не освободим съзнанието си, от робското мислене, ще си умрем роби. Запомнете, свобода даром не се дава, за нея се воюва всеки ден!"


Венко Михайлов, Фейсбук

Аз съм твърдо против да бъда дискриминиран в собствента си държава

 


Аз не съм расист. Имам уважение към всеки един човек, независимо от кой етнос или каква религия изповядва. Аз, обаче съм твърдо против да бъда дискриминиран в собствента си държава. Колко от тези хора плащат данъци? Какъв процент от тези хора, работят за тази страна? Защо ако аз утре направя дете на малолетно момиче ще бъда съден, а за тях това си е практика и на никого това не прави впечтление? Даже се стигна до парадокса един депутат от ДПС в парламентарна зала да каже, че това било традиция при тях.

Ако аз утре си вдигна една къща, където си реша без да питам никого, на втория ден ще ми я съборят, но за циганите този закон не важи. Те си живеят в незаконни постройки и никой не може да ги пипне, да не им нарушавали правата. Искам да ви попитам важи ли българското законодателство за тези хора? Те държава в държавата ли са? Защо аз мога всеки месец да си плащам сметките, в първия работен ден на годината си платих данъците, а за циганите това не важи? Когато си гражданин на една държава освен права, трябва да имаш и задължения. В улицата където живеят моите родители, ние сме единствените идиоти, които си плащат тока, всичко друго краде. Писал съм жалби до ЧЕЗ и различните им отдели, само до Светия синод не съм писал. Всички те знаят, че се краде, но никой не реагирва и не взима мерки. И ДОКОГА ТАКА?

Георги Тодоров 



Душата ни Българската!


Въпреки 5-те века терор и клане, турското робство не постигна целта си, поставена му от Световното лихварство да унищожи опасните българи, родоначалници на човечеството и създатели на човешката духовност, език, цивилизация, бит и умения. Българите - хората с индивидуалност от Бога и свобода по Дух.


Видя се, че дори и без държава и собствени политици, свещеници и прочие светски величия, българите оцеляха. И не само оцеляха, но и отново бяха свободни по волята Божия.

И тогава решиха душманите на българите да почнат с мекия бруст - да сваряват жабата на бавен огън, за да не се усети и изскочи от тигана. Защото българите не са хора на Лъжата, на подлостта, те са хора доверчиви, добросърдечни, незлобливи, гостоприемни. И да ги подмамиш подло и подмолно не е трудно, въпреки робствата, въпреки пролятата българска кръв.

След Освобождението политиците на Световното задкулисие оспориха резултатите от Руско/Турската война, а начело на държавата ни редуваха майцепродавци. Смелите мъже като Александър Стамболийски, капитан Петко Войвода например, или Атанас Буров по/късно, и изобщо всеки дръзнал да има свой бизнес, своя партия и своя воля, те убиваха по особено жесток начин за назидание на смелите. Та до днес.

Питат ме някои: Защо не сме развита нация, като сме толкова древни?
За тях развита нация е да плащаш евтин ток, да караш скъпи коли и да преяждаш с хамбургери, като за целта си окървавил, изтребил, бомбардирал, излъгал, подвел и ограбил половината човечество!
Слава Богу, ние българите не сме "развита" нация по калъпа на алчните и продажните.
Ние не живеем на гърба на другите, не водим завоевателни войни и никога не сме водили!...

И пак се страхуват от нас!
Световното задкулисие се страхува от българите, защото те са магьосници, възраждат се от собствената си пепел.

Затова на ход е Новият план за Нов световен ред, за нова "цивилизация" на робите и господарите, където българите трябва да забравят кои са, а за по/сигурно трябва изобщо да изчезнат - младите им прогонени, старите им затрити от глад. Сега, предполагам, на всички ви вече е ясно, че главната цел на задкулисието е да се смачка духа на българина!
За целта се използва 5-тата колона на продажните "професори" и "общественици", която от всички медии да ни тананика приспивни песни до окончателното ни задрямване.
А когато си забравил колко много пъти са те подлагали на клане и геноцид, на робства и кървави войни, ще ти е по-лесно да си дремуцаш, докато нахлуват външните "инвеститори", "бежанци", вътрешните родоотстъпници и майцепродавци!

А тъй като старците ни така или иначе са на доизживяване и подложени на скорошно затриване с мизерните си пенсийки, основната цел са младите и най-вече децата. Младите разпиляха по чуждите земи като слуги и ратаи; с децата ще се разправят чрез ранната им национализация и институционализация, чрез подлагането им на ранни съдилища и приемни "семейства", заложени от ГЕРБ в Закона за Детето и Закона за образованието в 42то НС

Продължават да ни морят с бавен геноцид, но пак няма да успеят - българската душа не можеш да купиш или съблазниш с имане и хартийки.

Да, трудно ни е. Бедни сме, но само на притежания. На себе си сме богати. Все още пеем песните си, макар и през сълзи понякога, все още играем хората си, женим децата си, пеем на внучетата си.

Земята ни взеха комунистите - по поръка на все същото Задкулисие. Натъпкаха ни в градовете, в малки бетонни кутийки. Но ние и тях превърнахме в любими домове, в които срещахме приятелите си.

После ни взеха и кутийките апартаменти - банките им хвърлиха око, за да ги разпродадат след това на безценица. Важното беше да ни унижат, да ни оставят и без покрив.

А ние пак оцеляхме, метнахме чантите на гръб и заживяхме бездомни, безимотни, но с мисъл за децата си, за близките си. Едни други се гледахме, помагахме си, оцелявахме.

Да, мнозина се изгубиха, отчаяха, самоосъдиха, но душата на Българина е все още жива. И винаги ще бъде. От трудностите ще се изправим по/силни, вярата ни ще се закали в мъката, защото страданието отваря очите.

И тогава отново ще си припомним онова, което винаги сме знаели:
Можеш да имаш целия свят, но ако себе си нямаш, нищо нямаш!

А ние, Българите, имаме себе си! 

kaldata.com

А ние, Българите, имаме себе си! 
Извади си цигарата от ухото и чуй какво ти казва докторът, идиот!


Доктор Москов ви предлага сделка. Ако не сте си плащали здравните осигуровки - да си ги платите. Просто предложение. Гениално е като смелост, като се има предвид, че досега никой не посмя дори да го каже на глас. У нас смелостта е като гения, трудно се ражда. А, ако се роди го бият, докато отъпее.

И КАТО СЕ ПОЧНА - какво иска доктор Москов, тоя да не е луд, откъде да извадя толко пари, вие ненормалнилисте, долО докторите, крадци и убийци, мафия, дайте ни безплатно здраве, ако има дайте ни и сандвич.
Как се нарича, когато една голяма група хора полудее и почне да пръска слюнка срещу логиката? Нарича се българи. Ненормалници е некоректна дума, думата е българи.

Искате безплатно здравеопазване? А защо не поискате безплатно пиене? Що не поискате безплатно цигари и венерически болести?

Няма безплатно здравеопазване. Ако си отворите очите ще видите истината. Ако разберете  колко струва една "проста" сърдечна операция - веднага ще спрете да пъхате оная тулумбичка в артерията си.

Народ, който дава за пиенье и цигари половината си пари на месец, ще плаща скъпо за сърдечна операция. Който ги дава за нормалности ще отложи сърдечната операция. Логика.

Но безсрамието, с което си купувате ракия, а не здраве, с което заменяте зъболекаря с цигари, безсрамието с което гушите децата си с кренвирши - това е скъпо. Живейте, както искате, но на касата се плаща.

Лошо ми е, лекувайте ме, крещи българинът и ние тактично не искаме да му напомним за тоновете колбаси, катран и алкохол, минали през гъза му.

Сакън, никой не иска да е митничар на вашата телесна митница, но като така живеете, ще си платите.
Не сте знаели ли?!

И аз живея като всички. Но не мога да съм лицемер със себе си. Един доктор ме преглежда и маха с ръка, когато му подавам левчетата за прегледа. Не иска да ги вземе. Казвам му - докторе, вземи ги. Аз много се старах и много платих, за да стигна до тая диагноза - няма да е редно да спра да плащам сега. Напротив, тепърва ще плащам. Така че вземи ги и спаси ме, щото след теб с попа вече не мога да се пазаря.

Какво крещите срещу Москов?! Стотици хиляди не плащат здраве и вие искате здраве? Здравето е като сиренето. Сиренето е с пари.
Докторите са възпитани циници и няма да ви го кажат. Ще ви искат на ръка, щото са учили десет години. Вие нямате срам и те нямат срам. Някой трябва да разкъса омагьосания кръг.

Ако Мечо Пух беше алкохолик с високо кръвно щеше да ви каже честно: "Колкото повече плащаш (за ичкия), толкова повече плащаш ( за ангиография, примерно).

Животът, за да се запази трябва да мине през непопулярни мерки. Глад. Въздържание. Дисциплина. Труд. На българите това им звучи като концлагер. Те трябва да живеят в плюсканье, ебанье, разруха и мързел. Иначе не. Не им се живее. Ще умрат по пернишки, ама и докторът ше умре и сички ше умрат.

Искам да кажа на Венци Мицов - събери парите. Дай ги за здраве. Парите за пенсията си можем да не доживеем, но парите за черния дроб требва да са накуп.

Аха има и друга "шега" - не пий много, ако не си Тошо Тошев и не си спестил за черен дроб. Татуирай си го това.
Да, ще има болници за бедни и богати. По-добре така, отколкото да НЯМА болници.

Просто недейте хора да правите като вълка от Ну, погоди! - във всяка дупка натъпкал запалена цигара, за да умори заека. Заекът е животът. Не може да го уморите, преди да си платите на доктора.

Затова извади си третата цигара от ухото и чуй какво ти казва доктора. Иначе си идиот.

Не, не си беден. Пише го на дъното на всяка бутилка и на фаса на всяка цигара.

Мартин Карбовски, lentata.com



Животът, за да се запази трябва да мине през непопулярни мерки

Животът, за да се запази трябва да мине през непопулярни мерки. Глад. Въздържание. Дисциплина. Труд. На българите това им звучи като концлагер. Те трябва да живеят в плюсканье, ебанье, разруха и мързел. Иначе не. Не им се живее. Ще умрат по пернишки, ама и докторът ше умре и сички ше умрат.

Мартин Карбовски


Една българка, за всички свои приятели с ЛЮБОВ!

Гордея се, че съм българка! България е най-древната, сред съществуващите и до днес културни нации, не само в Европа, но и в света! България има да допринесе още много културни дарове, защото именно тя е държавата на Духа, а на народа ни е отредена мисията да съхрани за света, най-нетленните сред богатствата - духовните. Именно ние сме калема, чрез който ще се облагородят народите, в днешното време на краен материализъм и морален упадък за цялото човечество!

Културните ни достижения са повече от достойни за уважение, от народите по целия свят, и ние трябва да се гордеем с този неоспорим факт! Много от великите днес нации, дължат своята слава и могъщество именно на нас - българите. От нас тръгна една от класическите писмености и не една висока култура. Пак от нас (чрез делото на богомилите) тръгнаха по света да шестват великите идеи за равенство между половете, за свободата на човешкия дух, за равенството между човеците и братството между народите. Ние стартирахме историческите процеси, които доведоха до Ренесанса, Реформацията и епохата на Просвещението! Днешна цивилизована Европа, дължи своята цивилизованост до голяма степен пак на нас! И това не са празни думи.

Българи, вдигнете гордо глава и вярвайте в себе си, защото не една славна империя сме побеждавали и не един поробител сме изпращали в забвение! Българският корен е жилав и дълбоко вбит в земята, която майчински го е откърмила и вливала през хилядолетията от своята сила. Нашият Балкан има сърце от кремък и чело обрамчено с облаци, той винаги е възпирал и ще възппира дори най-злите и враждебни на народа ни ветрове. А нас винаги ще ни има, не само защото много светии и пророци са ни обещали, но и защото сме крайно необходими за развитието на света! Амин!


"...А в четвъртия ден Господ създаде звездите - да красят твърдта небесна - и да бъдат знамение за векове и народи. Седем едри звезди сътвори Предвечният - и седем области на небето им повери. И вложи Творецът седем духа в седемтях светила небесни, та седем ангела се родиха. И повери на всеки ангел по един от седемте народа - да го ръководи. И ангелите, на които бе поверено да водят народите, се сдружиха с ангелите, що бяха пазители на тези народи, та всеки народ имаше по два ангела - един да го води, а друг да го пази.

Вечерницата се спря над Елада, Звездата на Посланника покри с лъжи Юдея, Звездата на Бранника - Рим, а Звездата на Отшелника - Византия. А народите се не бяха още родили на Земята, но те живееха в чертозите на Господнята Премъдрост. И вси народи получиха от Вечния по един звезден дух. Само над България тъмнееше мрачина - и звезден ангел не развя криле над нея.

И ронеше сълзи ангелът, що пазеше България, че всички си имаха другар, а той нямаше. И с плач поиска от Бога звезден дух-другар да му даде. Та се смили над него Творецът, ала нямаше вече звезда и звезден дух.И духна тогава Бог в простора - и осени с божествено мановение Млечния път да властва над България...И превратна бе участта на Египет, умряха двата народа-близнаци на Междуречието, изгоря Елада, погина Юдея, разсипа се Рим, само Византия и България останаха...Но този, що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят и Византия навсегда, а България като Огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде...

...Защото гаснат звездите една по една, ала Божият пояс ще свети вечно - и Млечният път ще бъде светъл саван над мъртвата вселена...”
Из “За съдбата на народите” - 956 година - Петър Осоговски

***
"Всеки народ си има звезда, която го зарежда със светлинна енергия. Но има и изключения. Някои народи нямат звезда, а планета. Един ден тези народи няма да могат да оцелеят. В необикновената за тях атмосфера ще се задушат … народ, който има планета вместо звезда, ще угасне както свещ при силен вятър. България има не само една звезда, а цяло съзвездие." Ванга

***
"Всеки народ има своето предназначение, а щом е верен на предназначението, ще успее!" Учителя